23347
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23347,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

VILLA RECONSTRUCTION

EN

This villa is the reconstruction of an existing building. The existing building was in poor condition to live in and needed intervention. However, it was decided to keep the footprint and some parts of the exterior walls. The usabable space remains the same but it is treated with new contemporary materials, and is transformed into a two-bedroom house. Focal points of the project are the facade and organisation of the courtyard. The façade is reconceptualized to give more light and view space.

AL

Kjo vilë është rikonstruksioni i një ndërtese ekzistuese. Ndërtesa ekzistuese ishte në kushte jo të përshtatshme për të jetuar dhe kishte nevojë për ndërhyrje. Megjithatë u vendos të mbahej gjurma dhe një pjesë e mureve të jashtme. Hapësira e shfrytëzimit mbetet e njëjtë por e trajtuar me materiale te reja bashkëkohore, dhe shndërrohet në një shtëpi me dy dhoma gjumi. Rëndësi i kushtohet fasadës dhe sistemimit të jashtëm të oborrit. Fasada rikonceptohet për të dhënë më shumë hapësira drite dhe pamje.

Type

Housing

Location

Tiranë, Albania

Year

2019

Category

Housing