23303
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23303,theme-stockholm,qode-social-login-1.1.2,stockholm-core-1.0.6,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

VACATION HOME

EN

This is a traditional looking summer home with a splash of contemporary design. The request from the client was to have a cosy summer house to fit in the stone surrounding context of the old village of Piqeras in southern Albania. This was achieved by creating a traditional looking house cladded in natural stone. The ground floor of the house has a concrete block going through it which reminds viewers that this is a new home none the less. The top floor continues in stone and ends in a pitched roof.

The interior is divided into 2 floors with a connecting staircase in the middle. The ground floor has 3 bedrooms and a communal space which will usually function as an AIRBNB. This is why all bedrooms are en-suite. The upper floor is organised like a family apartment with a small balcony. The house also makes use of the surrounding garden enclosed by a stone wall. A narrow swimming pool is placed on one of the sides.

AL

Kjo është një shtëpi verore në dukje tradicionale, por me një element të fortë bashkëkohor. Kërkesa nga klienti ishte për te krijuar një shtëpi sa më të rehatshme që të përshtatej me ndërtesat e tjera në fshatin Piqeras, në jug të Shqiperisë. Kjo u arrit duke krijuar një shtëpi tradicionale të veshur me gur, por me një element gjeometrik betoni që i ndërthuret katit përdhe. Kati i sipërm vazhdon me veshje guri dhe mbyllet me një çati me 4 pjerrësi.

Interieri është i ndarë në 2 kate ku kati përdhe është menduar të jepet me qera javore në sezonet e pushimeve dhe është i ndarë në 3 dhoma me tualete të brendshme dhe një hapësire të përbashkët. Kati i sipërm është i organizuar si një apartmanet i vogël për 1 familje. Dy katet lidhen me anë të një shkalle qëndrore. Vila ka gjithashtu hapësira të jashtme të rrethuara me mur guri, që janë trajtuar si oborr. Në një pjesë të këtyre hapësirave është pozicionuar dhe një pishinë.

Type

Housing

Location

Piqeras, Albania

Year

2018

Category

Housing, Interior, Living