22365
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22365,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

VILLA ENDRI

EN

This is a 2 storey house divided into a single family apartment and a duplex. Both divisions have separate entrances however they can access the same external space. The house is also equipped with a basement that can be used as a garage for the duplex apartment. This garage can be accessed externally or internally through the staircase.
The building is located in the middle of the site. The main façade faces the road while the inner gardens are more protected through the L shape of the building thus creating a further private space for the family to use. The gardens are terraced following the slope of the land itself. The building has a clean geometrical shape where the first floor slides over the first one.

AL
Kjo eshte nje vile 2 kateshe e ndare ne nje apartament dhe nje dupleks te sistemuara brenda se njejtes godine. Apartamenti dhe dupleksi kane hyrje te ndara por mund te aksesojne te njejten verande te perbashket qe gjendet rreth e perqark viles. Vila ka gjithashtu nje podrum qe perdoret si garazh per makinen dhe eshte i aksesueshem nga jashte ose nga nje shkalle e brendshme e dupleksit.
Objekti eshte i vendosur ne mes te prones dhe eshte i orientuar me fasade kryesore nga rruga. Oborri i brendshem eshte i onturuar nga forma L e objektit dhe eshte me privat. Oborret rrethuese te objektit jane konceptuar me tarrace dhe ndjekin pjerresine e tokes. Ne forme objekti ruan pasterti dhe volum te rregullt me nje sfazim te katit te siperm me te poshtmin.

Type

Family House

Year

2018

Location

Tirana, Albania

Category

Housing, Living