22588
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22588,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Lezha Park

EN

The site of this project is a park in the city of Lezha. Its location is strategic because it’s where many of the city’s flows meet: it’s situated near the river, the historic area which also includes Skanderbeg’s monument, the city’s center square which is surrounded by relevant buildings such as : the cultural center, the library & the municipality.

The project aims to stimulate public space usage through the creation of : new paths, a playground, various service units, a pedestrian bridge and a public staircase near the river.

The services are integrated in units designed to be taken advantage of as recreational public spaces and not just for the activities they host.

AL

Zona e trajtuar është një park në qytetin e Lezhës. Pozicionimi i site-t është strategjik pasi ndodhet në një hapësirë ku përplasen disa flukse të qytetit: ndodhet në afërsi të lumit, pjesës historike ku gjendet monumenti i Skënderbeut, qendrës së qytetit dhe objeteve të tilla si : qendra kulturore, biblioteka & bashkia.

Projekti synon të stimulojë përdorimin e hapësirës publike nga banorët dhe vizitorët nëpërmjet krijimit të disa shtigjeve të reja të kalimi, një kënd lojërash, njësi të ndryshme shërbimi, një urë këmbësore dhe një shkallare pranë lumit.

Shërbimet janë vendosur në njësi të projektuara për tu përdorur nga njerëzit si hapësira publike pushimi dhe jo thjesht për aktivitetet që ofrojnë.

Type

Park

Year

2019

Location

Lezhë, Albania

Category

Landscape, Urban Design