25292
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-25292,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Harli Coffee

EN

Harli Coffee is a coffeshop chain located in different junctions of the city of Tirana. This specific location is in “Rruga e Barrikadave”, which is a very high traffic area, remaning busy during the day and night time. Our proposal for the coffeshop takes the high influx of clients in consideration when calculating the capacity for the coffeshop by creating a balanced distribution of the staff and client services. The service bar is located at the end of the space, but is easily percieved before you enter the coffeeshop through its glass facade. The space is divided in three main areas which are the indoor area, a partial outdoor area which can easily turn into indoors by closing the sliding facade elements, and an outdoor area. A strong element of it’s architecture is the pentant ceiling comprised of 3D rectangular copper-coloured mesh, which is highlighted by the led lights beneath it, resulting in shadows of the mesh to relfect on the ceiling. The colour palate is a strong contrast of colours between the copper-coloured ceileing mesh, the deep blue used in walls and bar, and a warm yellow and wooden colour used in some of the furniture. We also incorporated trees and plants in the interior design of the space.

AL

Harli Kafe është një zinxhir kafenesh i vendosur në nyje të ndryshme të qytetit të Tiranës. Ky lokacion specifik është në Rrugën e Barrikadave, e cila është një zonë me trafik shumë të lartë gjatë ditës dhe natës. Propozimi ynë për kafenë merr në konsideratë fluksin e lartë të klientëve gjatë llogaritjes së kapacitetit duke krijuar një shpërndarje të balancuar të hapsirave te stafit dhe shërbimeve ndaj klientit. Banaku ndodhet në fund të hapësirës, ​​por perceptohet lehtësisht përmes fasadës prej xhami ne hyrje. Hapësira është e ndarë në tre zona kryesore që janë zona e brendshme, një zonë pjeserisht e jashtme e cila mund të shndërrohet lehtësisht në ambient të brendshem duke mbyllur elementët rrëshqitëse te fasadës, dhe një zonë e jashtme. Një element i fortë i arkitekturës së tij është tavani i varur i përbërë nga rrjetë 3D drejtkëndëshe me ngjyrë bakri, e cila theksohet nga dritat led poshtë saj, duke hedhur hijet e rrjetës në tavan. Paleta e ngjyrave është një kontrast i fortë midis rrjetës së tavanit me ngjyrë bakri, blusë së thellë të përdorur në mure dhe bar dhe një ngjyre të ngrohtë të verdhë dhe druri të përdorur në disa prej mobiljeve.

Type

Bar

Year

2022

Location

Tirana, Albania

Category

Business, Interior