26068
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-26068,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

TR86

EN

This building has a mixed service and residential function along its 10 floors. This facility is located on “Kolë
Popa” street, near the “Ali Demi” sports fields.
The ground floor accommodates the service spaces, while the residential units start from the first floor to the
tenth floor. On the ninth and last floor, the building has successive gradations in the southern facade, which
are the result of urban conditions. These steps coincide with the verandas of the apartments. Floor spots are
regular and mostly with right angles. The residential units are adapted to the volume of the object and are of
different typologies. The facade is planned to be ventilated with ceramic tiles in gray color, which undergoes
a break at the windows, creating a play of light and shadow. A horizontal metal element creates a separation
between the floors, stylizing the facade.

AL

Objekti në fjalë ka një funksion të përzierë shërbimi dhe banimi përgjatë 10-të kateve të tij. Ky objekt është I
pozicionuar në rrugën “Kolë Popa”, pranë fushave sportive “Ali Demi”.
Kati përdhe akomodon hapësirat e shërbimit, ndërsa njësitë e banimit fillojnë në katin e parë deri në katin
e dhjetë. Në katin e nëntë dhe të fundit objekti pëson 2 shakllëzime në fasadën jugore, që vijnë si rezultat i
kondicioneve urbane. Këto shkallëzime përkojnë me verandat e apartamenteve. Njollat e kateve rezultojnë të
rregullta dhe kryesisht me kënde të drejta. Njësitë e banimit janë përshtatur me volumin e objektit dhe janë të
tipologjive të ndryshme. Fasada është parashikuar të jetë e ventiluar me pllaka qeramike në ngjyrë gri, e cila
pëson një thyerje tek dritaret, duke krijuar një lojë të dritë-hijes. Një element horizontal metalik krijon një ndarje
midis kateve duke stilizuar fasadën.

Type

Residential & Services

Location

Tirana, Albania

Year

2024

Category

Housing, Mixed-Functions