23041
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-23041,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

‘Niko Hoxha’ Kindergarten

EN

The “Niko Hoxha” kindergarten, located in the Kamza municipality, will accommodate 200 children.
Intimacy, modularity of functions, tension between, inside and outside are the elements that generated the concept and led to the form creation. The longitudinal shape of the parcel gave us the possibility to create internal and external stresses, generating a pure cubic shape with extensions of functions. Pulling the perimeter enables the creation of an intimate space between the building and perimeter of noisy urban part. Also the sensitivity of the form is another indicator of the deepening of the entrance of the object.

AL

Kopshti “Niko Hoxha”, i cili gjendet në njësinë administrative Valias, bashkia Kamëz do të rindërtohet për të akomoduar 200 fëmijë. Intimiteti, modulariteti i funksioneve, tensioni midis, brënda dhe jashtë janë elementet të cilat gjeneruan konceptin dhe çuan në energjizimin e formës. Forma gjatësore e parcelës është derivuesi i parë dhe më pas i dha mundesinë tensioneve brënda dhe jashtë të gjenerojnë një formë kubike të pastër me zgjatime të funksioneve. Tërheqja e perimetrit mundeson krijimin e një hapësire intime brënda objektit duke e distancuar nga pjesa e zhurmshme urbane. Gjithashtu ndjeshmëria e formës është një tjetër tregues i thellimit të hyrjes së objektit.

Category

Learning