24258
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-24258,qode-social-login-1.1.3,stockholm-core-1.2.2,select-theme-ver-8.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Fish Restaurant

EN

This project consists of the transformation of an old villa into a restaurant located in the New Bazaar. The design approach is to preserve the feeling of “home”, emphasizing it with natural materials such as terracotta, marble, stone, and wood. The interweaving of materials restores the intimacy of the villa and the history that they convey through the walls, floors, and ceilings with different colors and materials. The structural limitations of the existing building create the need for a new building to achieve the desired capacity. An inner courtyard is created between the buildings, recalling the “backyard”. The functions are a restaurant, bar, kitchen, and service facilities. The existing basement is expanded and used as technical space for the kitchen. Taking advantage of the connection with the road, the bar is on the ground floor of the new building and the inner courtyard. The ground floor of the villa contains the kitchen and a dining room. The first floor of the villa has two dining rooms. One offers a more intimate space for large groups, while the other has more tables. In the latter, the existing chimney is restored to function. From this room, you can access the terrace of the new building, which is covered with a shading system. This system stays open on sunny days for shade and closes on rainy days. The view from the terrace of the New Bazaar, the villa, and the inner courtyard adds value and engages the clients.

AL

Ky projekt konsiston në transformimin e një vile të vjetër në një restorant tek Pazari i Ri. Qasja e dizajnit është të ruhet ndjenja e “shtëpisë”, duke e theksuar atë me materiale natyrore të tilla si terrakota, mermeri, guri dhe druri. Gërshetimi i materialeve rikthen intimitetin e vilës dhe historinë përmes mureve, dyshemeve dhe tavaneve me ngjyra dhe materiale të ndryshme. Kufizimet strukturore të ndërtesës ekzistuese krijojnë nevojën për një ndërtesë të re për të arritur kapacitetin e dëshiruar. Një oborr i brendshëm krijohet midis ndërtesave, duke kujtuar “oborrin e shtëpisë”. Funksionet janë restoranti, bar, kuzhinë dhe shërbime. Bodrumi ekzistues është zgjeruar dhe përdoret si hapësirë ​​teknike për kuzhinë. Duke përfituar nga lidhja me rrugën, lokali është në katin përdhe të ndërtesës së re dhe oborrin e brendshëm. Kati përdhe i vilës përmban kuzhinën dhe një dhomë ngrënie. Kati i parë i vilës ka dy dhoma ngrënie. Njëra ofron një hapësirë ​​më intime për grupe të mëdha, ndërsa tjetra ka më shumë tavolina. Në këtë të fundit, oxhaku ekzistues rikthehet në funksion. Nga kjo dhomë, mund të lëvizet për në tarracën e ndërtesës së re, e cila është gjysmë e mbuluar me një sistem hijezimi. Ky sistem qëndron i hapur në ditë me diell për hije dhe mbyllet në ditë me shi. Pamja nga tarraca e Pazarit të Ri, vilës dhe oborrit të brendshëm shton vlerë dhe angazhon klientët.

Location

Tirana, Albania

Year

2021

Type

Restaurant Interior

Category

Business, Interior