25965
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-25965,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

TR_278

EN

The bulding has a mixed service and residential function along its 12 floors. Housing starts on the 2nd floor and continues up to the 11th floor, while the service is located on the ground floor and the first floor. The proposed facility is located on “Besim Imami” street. The volume of the building is seen as a clean compact volume with some fragmentation on the top floors. The fragmentation creates several terraces that break up the volume and give it a volumetric movement from the eighth floor to the top floor. This movement is done on the northern facade of the building, which is located on the back side of the street. The building on the ground floor is characterized by a passage and a colonnade from the pedestrian street side. The section of the object is 12.4 m wide and 33.4 m long. The facades have the possibility of maximum opening for lighting and ventilation with window modules varying from 1m to 3.2m. The residential floors are positioned from the second floor to the 12th floor. They accommodate a total of 37 apartments of 3+1, 2+1 and 1+1 typologies.

AL
Objekti që do të ndërtohet ka një funksion miks shërbimi dhe banimi përgjatë 12 kateve të tij. Banimi fillon ne katin 2 dhe vazhdon deri ne katin e 11, ndersa sherbimi vendoset ne katin perdhe dhe katin e pare. Objekti i propozuar ndodhet ne rrugen “Besim Imami”. Këto vende parkimi janë të llogaritura si 1 njësi për apartament plus 1 njësi per çdo 100 m2 të katit përdhe me funksion shërbim. Objekti nga ana volumetrike eshte pare si nje volum i vogel kompakt por me disa shkallezime. Keto shkallezime krijojne disa taraca qe e thyejne volumin e paster dhe i japin atij nje levizje volumetrike nga kati tete deri ne katin e fundit. Kjo levizje behet ne fasaden veriore te objektit e cila ndodhet nga ana veriore e tij. Objekti ne katin perdhe karakterizohet nga nje pasazh dhe nje kolonade ne fasaden ballore nga ana e rruges. Seksioni i objektit eshte i gjere 12.4 m dhe i gjatë 33.4m. Fasadat kanë mundësi për hapje maksimale për ndricim dhe ventilim me module dritaresh qe varijojne nga 1m ne 3.2m. Katet e banimit janë të pozicionuara nga kati i dyte deri në katin e njembedhjete. Ato akomodojnë ne total 37 apartamente të tipologjive 3+1, 2+1 dhe 1+1.

Type

Residential & Services

Location

Tirana, Albania

Year

2024

Category

Housing, Mixed-Functions