25993
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-25993,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-8.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Mimoza

EN

Mimoza Bar is a 70 square meter space located in “Kont Urani” street. It’s name derives from the street that leads
to the Bar which is popularly known as “Mimoza” street due to the Mimosa trees that bloom in the spring, which
also inspired the design of it’s interior space. The service space is organized indoors and outdoors. We proposed a
dynamic yet cozy interior provided by the use of contrasting colours with the dominating colours being green and
yellow, warm tones, and a mix of plaster and brick walls. Mimoza’s bar counter space is designed with a flexible
use in mind, which means its equipped for use during the day as a coffeeshop, but also for evening and night
cocktails, making it functional during all hours of the day.

AL

Mimoza Bar është një hapësirë prej 70 metrash katrorë e vendosur në rrugën “Kont Urani”. Emri i saj rrjedh nga
rruga që të çon në te kafeneja, e cila njihet gjerësisht si rruga “Mimoza” për shkak të pemëve të mimozës që
lulëzojnë në pranverë, të cilat kanë frymëzuar edhe dizajnin e hapësirës së brendshme. Hapësira e shërbimit është
e organizuar brenda dhe jashtë. Ne propozuam një hapsire te brendshme dinamike por komode të ofruar nga
përdorimi i ngjyrave të kundërta me ngjyrat dominuese jeshile dhe të verdhë, tone të ngrohta dhe një përzierje
muresh suvaje dhe tulle. Hapësira e banakut të Mimozës është projektuar per një përdorim fleksibël, për përdorim
gjatë ditës si kafene, por edhe për koktejl në mbrëmje, duke e bërë atë funksionale gjatë gjithë orëve të ditës.

Type

Bar

Location

Tirana, Albania

Year

2024

Category

Business, Interior